Barbaarit saapuvat Poriin

By
Updated: heinäkuu 13, 2018

Rugbykausi Suomessa on saapunut suurinpiirtein puoleenväliin. Porin miehet ovat jo pelanneet 3 peliä ja naisetkin aloittavat kautensa piakkoin. Tässä hieman katsantoa menneeseen ja tulevaan.

Pori Rugbyn naisten joukkueen oli tarkoitus osallistua yhdessä Vaasan kanssa naisten 1.divariin. Sarjassa oli tarkoitus pelata Pori/Vaasan, Kuopion ja Hämeenlinnan kesken 4 peliä. Kuopiota lukuunottamatta, muiden joukkueiden pelaajatilanne ei kuitenkaan vastannut odotuksia, joten divarin sijasta päätettiin pelata sarja harjoituspelejä. Näissä peleissä Pori/Vaasa/Linna yhdistelmä kohtaa Kuopion kerran Porissa, kerran Hämeenlinnassa ja kerran Kuopiossa. Tällä systeemilla saatiin kaikille pelaajille peliaikaa, lisäksi pelit pelattaneen isommilla porukoilla, toivottavasti 15vs15.

Ensimmäinen peli pelataan 21.7 Porissa. Pori/Vaasa/Linna joukkueen nimeksi on valikoitunut ’Barbarians’ eli lyhyemmin ’BaaBaas’. Joukkueen nimeä ei ole sattumalta valittu, vaan sen alkuperä on syvällä rugbyn historiassa. Alkuperäinen Barbarians perustettiin Englannissa 1890. Tarkoituksena oli kutsua pelaajia eri joukkueista yhteen, pelaamaan haastematseja ja lisäämään pelattujen pelien määrää. Kyseessä ei siis ole mikään normaali seura, vaan Barbariansiin kutsutaan joka vuosi pelaajia peleihin joita pelataan maailman huippujoukkueita vastaan. Barbariansin tasosta kertoo se, että syksyllä 2017 BaaBaas voitti Englannin maajoukkueen Lontoossa. Pelaajien kansallisuudella ei ole väliä. Pelissä Englantia vastaan kentällä olikin 10 eri kansallisuutta edustettuna. Tapana on että Barbariansien pelaajat pitävät pelissä aina oman seurajoukkueensa sukkia, joten periaatteessa kentällä saattaa olla 15 pelaajaa ja kaikilla erilaiset sukat jalassa. Barbariansin asema rugbyssa onkin johtanut siihen, että kun erilaisia yhdistelmä joukkueita kasataan, niin niitä todella usein kutsutaan nimellä ’Barbarians’. Tästä siis johtuu myös Pori/Vaasa/Linna joukkueen nimeäminen Barbariansiksi.

1.Divisioonan peruuntumisesta huolimatta, Porin naisilla on ollut mukava pöhinä päällä vuonna 2018. Uusia aktiivisia pelaajia on tullut mukavasti mukaan, ja sitoutuminen treenaamiseen on ollut huippuluokkaa. Jos kehitys ja pelaajamäärän kasvu jatkuu tällaisella uralla, niin Porin naisrugbyllä on valoisa tulevaisuus edessään muutaman laihemman vuoden jälkeen. Porin naiset ovat olleet mukana myös uudelleen toimintaan herätetyn 15maajoukkueen toiminnassa. Pelimatka Madridiin kesäkuun alussa oli kauden huippuhetki ja siellä Poria edustivat Riina Ala-Tuori ja Noora Kallio.

Porin miesten kausi ei olekaan sujunut yhtä positiivissa merkeissä kuin naisten kausi. 1.divisioonaan täksi kaudeksi nousseet Pommit, eivät oikein saaneet koneita käyntiin treenikaudella ja 1.divarin kova taso pääsi myös yllättämään. Suomirugbyn tasonnoususta kertoo kuitenkin se, että kun Pori aloitti 1.divarissa kaudella 2012, niin kaudella 2018 pelin taso on valovuoden päässä vuoden 2012 tasosta. Karu totuus vain on se, että kovassa sarjassa pitää myös treenata kovaa ja laadukkaasti. Pelkkä hyvä pelaajamateriaali ei enää riitä, myös joukkueena pelaamista, puolustamista ja hyökkäämistä, pitää päästää treenaamaan.
Alkukauden jälkeen sairastupa on vihdoinkin tyhjentymässä ja toiveissa onkin että Pori pääsee paremmin haastamaan muita sarjan joukkueita. Jos positiivisia pilkahduksia haluaa hakea, niin kauden ensimmäisen pelin ensimmäinen puoliaika oli todella hyvää tekemistä Porilta. Sittemmin kaikki pelinsä voittanut ja sarjaa johtava Turku oli ekan puoliskon jälkeen tappiolla, mutta kun Pori pelasi 12 pelaajalla 15 vastaan viimeiset 20 minuuttia, niin tulihan sieltä ylimääräiset 30 pistettä Turun laariin.

Seuraavat pelit:
21.7 klo. 14.00 BaaBaas – Kuopio
21.7 klo. 16.00 Pori – Tampere

4.8 Turku – Pori
11.8 Linna – Pori
18.8 Pori – Espoo
18.8 Kuopio – BaaBaas

15.9 Tampere – Pori

22.9 BaaBaas – Kuopio (Hämeenlinnassa)

Rugbyfinaalit pelataan 29.9 Kuopiossa

Pori Rugbyn treenit ovat aina avoimet uusille harrastajille, ja uudet pelaajat voivat olla varmoja lämpimästä vastaanotosta. Treenit ovat maanantaisin ja torstaisin 18.30-20.00 Urheilukeskuksen UK5 kentällä. Tarvitset vain lenkkarit/nappikset jalkaan, normaalin liikuntavarustuksen ja oikean asenteen.

You must be logged in to post a comment Login