Kausi alkaa

By
Updated: toukokuu 19, 2018

Pori Rugbyn viime kausi päättyi nousujuhliin ja pokaalien kohotteluihin. Miehet nappasivat Porissa pelatussa Finaalipäivässä 2.divisioonan voiton ja matkalipun 1.divisioonaan. Seuran naiset olivat Vaasan kanssa yhteistyössä jo aiemmin varmistaneet naisten 1.divisioonan mestaruuden. Rugbyfinaalien järjestäminen Porissa oli pieneltä seuralta iso voimainponnistus, joten loppusyksy ja talven alku meni melkoisessa rugbykrapulassa ja horroksessa. Mutta jos jokin on varmaa, niin se ainakin että kesä tulee väkisin ja uusi rugbykausi sen mukana. Seuraavassa hieman Porin kausiennakkoa ja katsaus myös muihin Suomen sarjatasoihin.

Pori Rugbyn miehet siis pelaavat kaudella 2018 1.divisioonaa, jossa pelataan 10 ottelua 15vs15 pelejä. Pelien määrä ja kovuus siis nousevat huomattavasti edellisestä kaudesta. Jos vertaa kauden 2018 1.divisioonaa kauteen 2012, jolloin Pori aloitti pelaamisen miestensarjoissa, niin suomalaisen rugbyn kannalta on hienoa sanoa että kehitys on ollut huimaa. Kaudella 2012 Pori pelasi 10vs10 otteluita neljässä turnauksessa ja pelien taso heitteli huomattavasti. Kaudella 2018 taasen tiedossa on 10 pelia täysillä miehityksillä todella kovia vastustajia vastaan.

Porilaisten valmistautuminen uuteen kauteen olisi, rehellisyyden nimissä, voinut mennä paremminkin. Pienet motivaatio ongelmat ja huonot treeniajat verottivat kauteen valmistautumista, mutta kuten aina ennenkin, ulkokauden alkaessa treeneihin tulee ihan eri syke ja porukkaakin löytää enemmän paikalle. Pelaaja/valmentaja Jono Kyffin suhtautuu kuitenkin luottavaisesti tulevaan kauteen ja uskoo joukkueen olevan valmis haasteisiin. ’Enemmän pelejä tarkoittaa tietenkin että tarvitsemme enemmän pelaajia, joukkueen syvyys ei ole paras mahdollinen jos tulee paljon loukkaantumisia, mutta meillä on kova runko kokeneita pelaajia ja uusia tulokkaita jotka vain tulevat paremmiksi. Peliohjelma on myös sangen haasteellinen kun meillä on paljon pelejä peräkkäisinä viikonloppuina. Vastustajien taso nousee myös, mutta uskon että pystymme vastaamaan haasteeseen. Jos joukkue ja pelaajat haluavat kehittyä, niin tällä tasolla meidän pitää pelata ja uskon vakaasti että myös tälle tasolle kuulumme’. ’Taktisesti meidän pitää eniten kehittyä pitämään puolustuksemme ja hyökkäyksemme kasassa useiden vaiheiden yli. Lisäksi meidän pitää paremmin hyödyntää kenttäasemamme ja taktiset potkut. Kaiken kaikkiaan uskon että pärjäämme hyvin ja minimi tavoite on säilyä sarjassa’.

Porin kanssa 1.divisioonassa pelaavat viime kauden finalisti Tampere, SM-sarjapaikasta luopunut Linna Rugby Hämeenlinnasta, Turku Eagles, Espoo Rugby ja Warriors Helsingin 2joukkue. Kauden 2017 perusteella voisi olettaa Tampereen olevan taas vahva tänä vuonna. Joukkue hävisi 1.divisioonan finaalin Porissa todella niukasti, ja tavoitteet ovat varmasti SM-sarjassa. Tampereen kovimmiksi haastajiksi nousevat todennäköisesti Espoo ja Turku. Muutaman laihemman vuoden jälkeen erityisesti Turku on tekemässä kovaa nousua ja onnistuivat kertaalleen kaatamaan Tampereenkin viime vuonna. Espoo taasen operoi niin isosta kaupungista että pelaajamateriaalia pitäisi olla riittämiin.
Viimeisestä pudotuspelipaikasta näin ollen kilpailevat Pori, Linna ja WRC2. Joukkueiden keskinäinen järjestys riippuu paljon siitä, miten avainpelaajat pysyvät terveinä. WRC2sen kokoonpano saattaa myös vaihdella paljon pelistä toiseen, mikäli 1.joukkue pelaa samaan aikaan, niin saattavat joutua kaivelemaan laarin pohjia peleihin, mikäli näin ei ole, saattaa WRC2 olla todella kova luu. Lopullisten sijoitusten ennustaminen on aika vaikeaa, koska joukkueiden voimasuhteet ovat voineet vaihtua hyvinkin paljon talven aikana. Muutaman avainpelaajan poisjäänti ja rekryn epäonnistuminen on saattanut murentaa jonkun joukkueen iskukykyä suurestikin.
Ennuste:
1.Tampere
2.Turku
3.Espoo
4.Pori
5.Linna
6.WRC2

Tampere kuittaa 1.divisioonan finaalissa viime vuoden pettymyksen ja nousee SM-sarjaan.

Pori Rugbyn naisten tuleva kausi muuttui hieman kun naisten 1.divisioonaa rukattiin uuteen uskoon. Sarjaan piti alunperin osallistua Pori ja Vaasa yhteisjoukkueella, Linna ja Kuopio. Pori/Vaasan ja Linnan kärsiessä pelaajapulasta, päätettiin divari muuttaa kehityssarjaksi jossa Pori/Vaasa/Linna pelaavat yhdessä Kuopiota vastaan 3 harjoituspeliä. Tällä varmistetaan että kaikki pelit saadaan pelattua ja todennäköisesti vielä 15vs15 peleinä. Kuopiossa on menossa oikea naisrugbybuumi ja he ovat tiukasti menossa ensi kaudeksi SM-sarjaan. Pelejä saadaan kuitenkin tänäkin kesänä pelattua joten kehitys jatkuu.

Porin naisten tilanne on aika samankaltainen kuin parina edellisenä vuonna; tiivis ydinryhmä pyörittää touhua ja pelejä. Viime kaudesta valitettavasti muutama pelaaja vetäytyi sivuun toiminnasta, mutta uusiakin pelaajia on saatu nyt hyvin mukaan. Porin naisilla on suurimpana tavoitteena pelaajaringin laajentaminen ja laadukas treenaminen kesällä. Osa pelaajista varmasti myös hakee lisäpelejä lainapelaajina SM-sarjasta.

Vaikka Porin naisten pelaajaryhmä on pieni, niin toiminta aktiviista. Muutama pelaaja on ollut myös naisten 15-maajoukkueen toiminnassa mukana. Tätä kautta saadaan myös omaan joukkueeseen tavoitteellista harjoittelua, toimintaa ja uusia ideoita.

You must be logged in to post a comment Login