Naiset jatkavat voittokulkuaan!

By
Updated: kesäkuu 16, 2017

10.6 oli taas tuplavieraspelien vuorot tällä kertaa Vaasassa, jossa miehet kohtasivat Vaasan ja naiset pelasivat yhdessä Vaasan kanssa Kuopiota vastaan. Miehet saivat kunnon kepityksen, mutta naiset ottivat täydet pisteet hyvän ja kontrolloidun esityksen jälkeen.

 

Vaasa 40 – 14 Pori

Miesten peli oli ensimmäisenä vuorossa, ja Porin leirissä odotukset olivat tapissa. Kokoonpanossa oli huikeat 20 pelaajaa, ja viime kauden todella niukka tappio Vaasalle oli nyt tarkoitus kääntää voitoksi. Vaasalaiset olivat kuitenkin erimieltä ja veivät todella hyvällä esityksellä kaikki pisteet.

1.puoliaika

Porilaiset jäivät heti alussa todella pahasti telineisiin ja kokenut Vaasa otti pelin haltuunsa. Pori joutui heti puolustamaan pitkään omalla alueella, ja kun palloa saatiin lopulta itselle, niin eihän se pysynyt lapasessa ollenkaan. Vaasan puolustus antoi myös paljon painetta porilaisten hyökätessä, eikä omalta alueelta oikein päästy kontrolloidusti mihinkään. Vaasa sen sijaan pyöritti omaa hyökkäystään todella rutinoituneesti ja puoliajan lähestyessä loppuaan lukemat taululla olivat jo 19-0. Lopussa Porikin sai pelin juonesta kiinni, mutta pitkä mylläys Vaasan maalialueen tuntumassa ei tuottanut pisteitä, ainoastaan keltaisen kortin Vaasan pelaajalle, Tilanne siis puoliajalla 19-0 Vaasalle.

2.puoliaika

Toinen puoliaika oli sitten ainakin pisteiden valossa tasaisempi, mutta todellisuudessa Pori ei oikein näyttänyt uhkaavan vaasalaisia voittoa missään kohtaa. Pori sai kaksi maalia aikaiseksi, mutta Vaasa kuittasi nämä pisteet lähes välittömästi ja päästi tuulen pois porilaisten takaa-ajon purjeista. Pelin loppu olikin eräänlaista asemasotaa, Pori ei löytänyt keinoja Vaasan puolustuksen puhkaisemiseen ja Vaasa otti hieman jalkaa kaasulta ja tyytyi puolustamaan johtoaan. Lopputulos 40-14 Vaasalle.

Porin pelistä ei montaa positiivista asiaa ole löydettävissä. Erikoistilanteista scrum toimi todella hyvin, ja tulikasteensa eturivissä tehneet Heikki Ylilammi ja Aleksi Hänninen suoriutuivat urakasta todella hyvin. Muuten koko joukkue tuntui unohtaneen kaiken mitä oli ennen peliä harjoiteltu ja sovittu.

Parhaaksi pelaajaksi valittiin kokenut Markus Helmle, joka lähes ainoana porilaisista pystyi vastaamaan Vaasan fyysisyyteen ja innokkuuteen kontaktitilanteissa.

Porin pisteet: Risto Peltomäki 1try 2conv ja Lassi Kojola 1try.

Seuraava peli 22.7 Porissa Seinäjokea vastaan.

 

Pori/Vaasa 34 – 7 Kuopio

Porin naistenjoukkue selviytyi urakastaan huomattavasti miehiä paremmin. Todella hyvän ja kontrolloidun esityksen jälkeen tuloksena Pori/Vaasa yhdistelmälle komea 34-7 voitto ja täydet 5 pistettä.

1.puoliaika

Pori/Vaasa lähti heti alusta kovalla rytinällä hieman kokematonta Kuopiota vastaan. Pallonhallinta oli selvästi Porilla ja ensimmäinen try tulikin nopeasti, kun Porin Reetta Alanko syöksyi väkisin maalialueelle. Hyvästä alusta oli ehkä odotettavissa sangen isot lukemat, mutta Kuopio kokosi rivinsä esimerkillisesti ja puolusti todella sitkeästi. Pallonhallinta oli suurimman osan peliä Porilla, joten Kuopio teki todella kovan puhteen puolustamalla omaa maaliviivaansa periksiantamattomasti. Pori/Vaasa mylläsi kuitenkin vastuttamattomasti eteenpäin ja pisteitä tippui. Puoliajan lopussa Kuopio pääsi kuitenkin ylivoimalle Porin Delphine Virten saadessa keltaisen kortin. Tällä kertää osat vaihtuivat ja Pori/Vaasa joutui sitkeästi puolustamaan omaa maalialuettaan pitkään. Sitkeä puolustuskamppailu palkittiinkin, eikä Kuopio saanut lopulta pisteitä aikaiseksi. Tilanne tauolla 15-0 Pori/Vaasalle.

 

2.puoliaika

Toinen puoliaika oli lähes ensimmäisen toisinto. Pori/Vaasa piti palloa ja myllytti Kuopion puolustusta, mutta pisteiden tekoon ei kyllä helpolla päästy. Kuopio jatkoi sitkeää taisteluaan ja piti numerot siedettävinä. Oli kuitenkin hienoa huomata, että Pori/Vaasa jaksoi kärsivällisesti jauhaa ja pyörittää peliä, kunnes tilaisuudet pisteiden tekoon ilmaantuivat. Kuopion päästessä palloon myös puolustus reagoi nopeasti ja Kuopion hyökkäykset saatiin tukahdutettua nopeasti. Aivan pelin viime hetkillä Pori/Vaasan puolustus kuitenkin nukahti ja Kuopio pääsi tekemään ensimmäiset pisteensä. Lopputulos näin ollen 34-7 Pori/Vaasalle.

Porin tryt: Reetta Alanko 3try, Tuulia Raitio 1try, Jenni Mäkirinta 2conv ja Emilia Piitulainen (Vaasa) 2try.

You must be logged in to post a comment Login