Naisten divarin voitto ja maajoukkuevalintoja!

By
Updated: elokuu 17, 2017

Pori Rugbyn naistenjoukkueella on meneillään tapahtumarikas viikko. Sunnuntaina 13.8 joukkue matkusti Kuopioon pelaamaan divarin voitosta ja alkuviikosta julkaistiin maajoukkuevalinnat. Lisäksi lauantaina 19.8 on vielä edessä kauden ainoa kotipeli Porissa.

Alkuviikosta Poriin kantautui hienoja uutisia kun Porin Riina Ala-Tuori ja Noora Kallio valittiin Suomen naisten 15maajoukkueen valmennusryhmään. Tämä ryhmä treenaa tähtäimessään lokakuussa Ruotsia vastaan pelattava harjoitusottelu. Onnittelut!

Kuopio-Pori 13.8

Yli 800 kilometrin edestakainen pelireissu saattaisi pelästyttää raavankin miehen, mutta Porin naiset tarttuivat härkää sarvista ja lähtivät sunnuntaina kukonlaulun aikaan ajelemaan kohti Kuopiota. Tiedossa oli että voitolla Kuopiosta varmistuisi naisten 1.divarin toinen perättäinen voitto, joten mistään tusinapelistä ei ollut kysymys. Muutama viimehetken poisjäänti vähensi pelaajamäärän minimiin, mutta Jyväskylän naisjoukkueen suosiollisella avustuksella saatiin Puijon hyppyritornien juurelle iskukykyinen joukkue. Kuopion rugbyseura tosiaan pelaa kotipelinsä aivan Puijon mäkihyppytornien juurella, joten kenttä on yksi uljaimmista Suomessa. Legendaariset hyppytornit eivät kuitenkaan porilaisia hämänneet, vaan kovan ottelun jälkeen pisteet matkasivat Poriin numeroin 10-45.

1.Puoliaika

Kuopio oli antanut edellisessä pelissä kesäkuussa todella kovan vastuksen, ja ottelun alkuhetket näyttivät lupailevan todella tiukkaa peliä numeroidenkin valossa. Porilaiset (ja avustavat jyväskyläläiset) olivat pelin ensimmäisen 10 minuuttia koko ajan oman 22metrin viivan sisäpuolella puolustamassa omaa maaliviivaa. Kuopiolaiset myllyttivät todella rajusti ja näyttivät päättäneen ottaa Porista selkävoiton. Porin ja Jyväskylän vahvistusten yhteispelissäkin oli hieman hakemista alkuunsa, mutta puolustus toimi alusta asti hyvin, eikä kuopiolaisia päästetty pisteidentekoon. Kun pisteitä ei tullut kovasta painostuksesta huolimatta, niin Pori pääsi iskemään vastaiskulla ja Tuulia Raitio pääsi puikahtamaan laidasta Kuopion maalialueelle. Juhani Tammisen sanoin ’rugby on momentumpeli’, ja tästä trysta innostuneena Pori sai uuden vaihteen päälle ja Kuopio joutui vuorostaan ottamaan painetta vastaan. Porin kokemus tuli jälleen esille ja painostus tuotti myös pisteitä. Alkusähellyksen jälkeen Pori siis sai koneensa käyntiin ja puoliajalle mentiin Porin 0-20 johdossa.

2.puoliaika

Toinen puoliaika oli paljolti ensimmäisen toisinto. Kuopio sai ajoittain luotua vahvaa painetta Porin päätyyn, mutta maltti ja kokemus ei riittänyt tekemään pisteitä joka kerta. Pori sen sijaan teki hyvällä prosentilla paikoista pisteitä ja pallonhallinnan ollessa selvästi Porilla, rupesi ottelun lopputulos olemaan selvä. Kuopio pääsi vielä kaunistelemaan lopussa lukemia, lopputuloksen ollessa 10-45 Porille

Olosuhteet huomioon ottaen, Kuopiopeli oli todella hyvä esitys Porilta. Yli 400 kilometriä autossa ennen peliä tarkottaa sitä, että alussa ei olotila ole ihan niin freesi. Jyväskylästä saatujen lainapelaajien kanssa yhteispeli rupesi myös sujumaan paremmin mitä pidemmälle peli eteni. Kuopio antoi kuitenkin todella kovan vastuksen ja joukkueella on varmasti valoisa tulevaisuus edessään.

Porin joukkueesta pisteiden teossa kunnostautuivat Jenni Mäkirinta 2try ja 5conversiota, Tuulia Raitio 2try ja Hanna Katajamäki 1try. Jyväskylästä myös Kerttu ja Jenna tekivät kummatkin yhden tryn.

Porin naisten kausi päättyy tulevana lauantaina Pihlavassa kun vastaan asettuu Linna Rugby Hämeenlinnasta. Peli alkaa klo. 12.00.

 

 

You must be logged in to post a comment Login