ALL3D

Pori Rugby valloittaa Australiaa!

By
Updated: helmikuu 26, 2017

Super Rugby on eteläisen pallonpuoliskon ammattilaissarja. Siinä joukkueet Uudesta-Seelannista, Australiasta ja Etelä-Afrikasta mittelevät paremmuudestaan. Kaudeksi 2016 mukaan tuli myös joukkueet Japanista ja Argentiinasta. Pori Rugbyn miesten joukkueenjohtaja, Eero Järvinen, oli reissullaan Australiassa käynyt katsomassa Super Rugby peliä.
Eka matkaraportti täältä toiselta puolelta maailmaa ja aiheena mikäs muu kuin Rugby 😉

Pääsin katsomaan ekaa kertaa elämässäni ammattilaistason Rugbya täällä Brisbanessa, otteluna Super Rugby kauden avaus: rd1 Queensland Reds v Sharks ja paikkana Suncorp Stadium.

Stadioni on muutaman kilometrin päässä ydinkeskustasta mutta lipun hintaan kuuluu ilmainen bussikyyti keskustasta ja pelin jälkeen takaisin, joten ottelun katsomaan meneminen oli tehty todella helpoksi. Stadioni itsessään on iso (52000 katsojaa) ja palveluiltaan huippuluokkaa, kaikkea on tarpeeksi: baareja, ruokapisteitä, fanikauppoja ja vessoja, henkilökuntaakin oli todella paljon joten mihinkään ei joutunut missään vaiheessa jonottamaan.

Mielenkiintoinen ilmiö oli paikallisten fanien perinne ajalta jolloin Reds pelaisi pikkuisella kentällä: Fanit kokoontuvat tiettyyn puistoon ennen peliä eväsretkelle (lue juomaan) ja saapuvat stadionille vasta juuri ennen pelin alkua. Yleisöä ottelussa oli reilu 15000, mikä oli mielestäni hieman yllättävää, eikö Rugby olekaan täällä niin iso juttu mitä luulin. Valitettavasti stadiin näytti varsin tyhjältä kun paikoista vain 1/3 oli täytetty.

Itse peli tarjosi vauhdikasta Rugbya heti alusta asti kun Sharks karkasi Try:n tekoon ekalla minuutilla Redsin pallonkäsittelyvirheen ansiosta. Reds ei tästä lannistunut vaan kokosi rivinsä ja lähti vyöryttämään hyökkäystään pakottaen Sharksin useisiin virheisiin ja lopulta saaden penaltyn hyvästä paikasta ja onnistui kaventamaan. Tästä eteenpäin eka puoli aika oli tasasta vääntöä molempien joukkueiden tehdessä paljon virheitä sekä hyökkäys että puolustus päässä, pientä kauden alkukiimaa havaittavissa? Erätauolle mentiin Sharksin johdossa 16-13.

Toinen puoliaika alko vahvalla Redsin hyökkäyksellä ja joukkue oli saanut selkeästi ohjeet palata simppeliin peruspeliin ja tämä tuottikin nopeasti tulosta tryn muodossa. Tästä alkoi todella vahva Sharksin hyökkäys joka kulminoitui Reds saamaan keltaiseen: Kane Douglas lähetettiin sinbiniin kun hän kiskoi maulin väkisin nurin rumasti vastustajan kaulasta kiinni pitämällä. Pari minuuttia tästä ja Sharks runnoi väkisin maulilla pallon yli try-viivan.

Pelin loppuosa oli vahvaa Redsin hyökkäystä kun nämä hakivat vimmatusti tasoitusta ja Redsin Quade Cooper pääsikin useasti yrittämään penalty goalia, mutta tänään ei potkut olleet kohdallaan, järjestäensä penaltyt epäonnistuivat, ja Reds muuttikin taktiikkaansa ja unohtivat penalty goalit ja hakivat try:ta joka tilanteesta. Tulosta syntyi ja Reds meni pelissa ekaa kertaa johtoon kun peliaikaa oli vajaa 10min jäljellä.

Pelin viimeiset minuutit olivat puolustaistelua Redsiltä, Sharksien vimmatusti hakien tryta tai penalty goalia ja onnistuivatkin saamaan tilaisuuden, mutta tällä kertaa oli Sharksien numero 10 vuoro epäonnistua ja se olikin ainoa epäonnistunut potku koko pelissä häneltä, mahtoi harmittaa koska jos olisi uponnut niin pisteet olisi lähteny Sharksien mukana etelä-afrikkaan.

Mutta tällä kertaa kotiyleisön riemuksi voitto jäi Brisbaneen lukemin 28-26.

Lisää rugby raporttia parin viikon päästä uudesta-seelannista

You must be logged in to post a comment Login