ALL3D

Pori Rugbyn kausi alkaa!

By
Updated: toukokuu 26, 2017

Talvi on ollut pitkä, mutta toukokuun viimeisenä viikonloppuna Pori Rugbyn molemmat joukkueet pääsevät vihdoin tositoimiin.

Naiset pelaavat edelleen naisten 1.divisioonassa, jonne uutena joukkueena liittyy Kuopio. Pori siis pelaa Hämeenlinnan ja Kuopion kanssa kaksinkertaisen sarjan, jonka voittaja vie naisten 1.divarin mestaruuden. Pori lähtee puolustavana mestarina alkavaan kauteen ja on hyvinkin mahdollista että mestaruus palaa Poriin.

Porin naiset yhdistävät taas voimansa Vaasan naisten kanssa. Yhteinen joukkue onkin todella iskukykyinen ja kokenut. Yhteistyön takia, kotipeli Kuopiota vastaan pelataan Vaasassa 10.6 ja 19.8 on sitten vuorossa naisten ainoa kotipeli tänä vuonna Hämeenlinnaa vastaan Pihlavassa.

Miesten joukkue aloittaa pelit 27.5 vieraissa Ahvenanmaata vastaan 2.divisioonan länsilohkossa. Viime kauden jälkeen Suomen Rugbyliitto järjesti sarjasysteeminsä uudelleen ja miehille perustettiin 2.divisioona. Se pelataan kahdessa lohkossa, ja lohkojen voittajat pelaavat sitten 30.9 Porissa 2.divisioonan mestaruudesta ja noususta 1.divisioonaan.

Miesten joukkue lähtee tosissaan tavoittelemaan paikkaa kotifinaalissa ja joukkue onkin todella iskukykyinen. Pelit tulevat kuitenkin olemaan tasaisia Vaasaa, Seinäjokea ja Ahvenanmaata vastaan. Näistä joukkueista mikä tahansa voi voittaa länsilohkon.

Sarjauudistuksen myötä siis luotiin uusi 2.divisioona jossa on kaksi lohkoa, itä ja länsi. 1.Divisioona pelataan kaksinkertaisena sarjana viiden joukkueen voimin. SM-sarjassa on sitten 6 kuusi joukkuetta. Kauden päätteeksi 2 -ja 1.divisioonan voittajat nousevat ja SM-sarjan 1.divisioonan viimeinen joukkue putoaa.

Suomen rugbysarjoissa pelataan siis joka vuosi mestaruudesta finaalipäivänä. Tänä vuonna finaalit järjestetään Porissa 30.9, ja päivän aikana pelataan Miesten 2 -ja 1.divisioonan mestaruusottelut, sekä naisten ja miesten SM-sarjojen finaalit. Tiedossa on siis neljä kovaa peliä ensimmästä kertaa Porissa.

 

Pori Rugbyn naisten ja miesten joukkueet treenaavat Urheilukeskuksen UK5 kentällä maanantaisin ja torstaisin klo.18.30-20. Uudet pelaajat ovat aina tervetulleita mukaan. Lisätietoja näiden sivujen yhteystietojen kautta tai Pori Rugbyn facebooksivujen ja Instagramin kautta.

You must be logged in to post a comment Login