Porin rugbynaiset akatemiassa

By
Updated: maaliskuu 22, 2017

Suomen Rugbyliitto on jo vuodesta 2012 pitänyt yllä naisten rugbyakatemiaa. Akatemian tarkoituksena on ollut tukea ja kehittää naisten rugbya Suomessa. Porin Rugbyseurasta on osallistunut naispelaajia akatemiaan sen jokaisena toimintavuonna. Akatemian toimintaan on ollut matalakynnys ja tulokaspelaajia on myös aina otettu mukaan.

Syksyllä 2016 akatemian vastuuvalmentajaksi tuli Bam Hennessy joka kokeneena rugbyihmisenä toi paljon suunnitelmallisuutta akatemiaan. Apuvalmentajana toimi Mikko Aalto.

Talvikauden 2016-17 aikana pidettiin yhteensä neljä leiriä, joista jokaisella oli selkeä teema: taklaaminen, rucktyöskentely, pallonkäsittely sekä kertaus ja syventäminen. Leireillä oli luentoja ja hyvin suunnitellut harjoitukset loivat tiiviin viikonlopun Eerikkilän urheiluopistolla. Kaiken kruunasi hyvä ruoka ja seura, sillä osallistujia oli ympäri Suomea. Leireillä keskityttiin lähinnä yksilötaitoihin, mutta myös pelaamaan päästiin. Akatemian leireiltä saatiin ammennettua paljon oppia talven 7rugbya varten ja myös kesäsarjaa varten.

You must be logged in to post a comment Login