Runkosarja päättyi voittoon!

By
Updated: syyskuu 17, 2017

Pori Rugbyn miestenjoukkue lähti kauden viimeiseen runkosarjapeliin hieman kaksijakoisissa tunnelmissa. Finaalipaikka oli varmistunut jo jonkin aikaa sitten ja jostain kumman syystä 16.9 lauantaille oli monelle pelaajalle kasautunut toisia menoja. Myös peliviikon flunssa-aalto piti porilaisia pihdeissään. Loppujen lopuksi Seinäjoelle saatiin kuitenkin 18 pelaajan nippu matkaan, mikä oli olosuhteisiin nähden erinomainen suoritus, koska peräti 10 pelaajaa oli eri syiden takia estynyt pelaamasta. Tässä pelissä myös saatiin uusille pelaajille annettua rutkasti tärkeää peliaikaa ja kokemusta. Porilla olikin peräti 7 tällä kaudella debyyttinsä tehnyttä uutta pelaajaa kokoonpanossa. Porin peli oli ajoittain hieman kankeaa, mutta lopptulokseksi runnottiin 19-33 lukemat.

1.puoliaika

Seinäjoki Rugby pelaa kotiottelunsa mielenkiintoisessa paikassa, nimittäin Seinäjoen raviradan keskellä olevalla nurmialueella. Tilaa siis on ja oman mausteensa pelille antoivat ympäri rataa kiertävät hevoset ja ämyreistä kuuluvat hevosnäyttelyn kuulutukset. Porin pelaajat eivät kuitenkaan antaneet hieman epätavallisen pelikentän hämätä, vaan peliin hyökättiin täysillä mukaan heti alusta. Kapteenin ja varakapteenin ollessa poissa, johti kokenut Markus Helmle joukkojaan rautaisella otteella. Erityisesti forwardit Markus piiskasi todella ahnaaseen menoon. Seinäjoki on todella fyysinen ja kookas joukkue, mutta Pori taisteli kovaa ja varsinkin ruckit varmistettiin todella kovalla prosentilla. Pallonhallinta oli porilaisille ja Seinäjoen penaltin jälkeen Eero Järvinen pääsi syöksymään läheltä maalialueelle, 0-7 Porille. Tästä alkoikin porilaisten todella pitkä painostusjakso Seinäjoen puoliskolla. Peli meni todelliseksi runttaamiseksi, eikä Pori tuntunut löytävän keinoja Seinäjoen hyvän puolustuksen ohittamiseksi. Lopulta ensimmäisen pelinsä pelannut Antti Saari sai pallon vapaaseen tilaan ja pääsi pyyhkäisemään maalialueelle, 0-14. Peli jatkui edelleen pallonhallinnan ollessa Porilla ja Seinäjoen puolustaessa. Seinäjoki kuitenkin pääsi yhden kerran Porin kenttäpuoliskolle ja hyvin toteutetun chipkickin jälkeen Seinäjokikin sai pisteitä taululle, 7-14. Ennen taukoa Pori pääsi vielä kerran rokottamaan, kun debytantti Saari meni läheltä väkisin maalialueelle, 7-21.

2.puoliaika

Toisella puoliskolla Seinäjoki pääsi paremmin peliin mukaan ja peli olikin huomattavasti tasaväkisempää. Pori pääsi kuitenkin iskemään ensiksi kun sentteri Juha Harrivaara pääsi katkaisemaan Seinäjoen syötön ja laukkasi maaliin, 7-28. Tässä vaiheessa porilaisille hiipikin sitten puseroon klassinen ’peli on voitettu, ei enää tarvi niin kovaa yrittää’ fiilis. Puolustuspelaaminen laiskistui huomattavasti ja Seinäjoki päästettiin peliin mukaan. Jotain Porin asenteesta kertoo se, että vaikka Seinäjoella oli yksi pelaaja jäähyllä 10minuuttia, niin Seinäjoki teki pisteitä sinä aikana. Seinäjoen loppukiri olikin vahva ja viimeiselle 5minuutille mentiin 19-28 tilanteessa. Tässä vaiheessa kapteeni Helmle ja hänen kokemuksensa astui isosti peliin mukaan. Seinäjoen tryta seuranneen aloituspotkun Helmle kävi nappaamassa tylysti takaisin porilaisille. Pori pelasikin viimeisen vitosen todella fiksusti. Yksinkertaisilla ja helpoilla peleillä edettiin pikkuhiljaa lähemmäs Seinäjoen maalialuetta, eikä kotijoukkueelle annettu edes mahdollisuutta varastaa palloa. Lopulta, blindside flankkerinä elämänsä ensimmäisen rugbypelin pelannut, Antti Saari kävi viimeistelemässä hattutemppunsa, lopputulos 19-33 Porille.

Pelaajavalmentaja Jono Kyffin oli suhteellisen tyytyväinen joukkueen esitykseen. ’Tämä oli kova taisteluvoitto. Seinäjoki pelasi todella hyvin ja heidän puolustuksensa oli kurinalainen. He myös laittoivat paljon painetta Porin scrumille. Me itse pidimme palloa hyvin ja saimme hyvää jatkuvuutta pelaamiseemme aika ajoin. Markus Helmle oli todella hyvä kapteenina, piiskaten pelaajia eteenpäin vaikeina hetkinä ja johtaen edestä. Tietenkin myös Antti Saari oli debyytissään loistava. Kaiken kaikkiaan oli todella hyvä saada tällainen kova peli alle 2 viikkoa ennen finaaleja. Nyt pitää aloittaa keskittymine siihen peliin ja valmistautua hyvin.’

Porin pisteet:

Antti Saari 3tryta, Eero Järvinen 1try, Juha Harrivaara 1try ja Jono Kyffin 4konversiota.

Antti Saari valittiin pelaajien äänestyksessä pelin parhaaksi.

 

Seuraavaksi Porin miestenjoukkue pelaa 30.9 2.divarin finaalissa Joensuuta vastaan. Peli pelataan Porin Urheilukeskuksen 1kentällä klo.10.00.

Lisätietoja Finaalipäivästä tältä sivulta tai Pori Rugbyn Facebookista.

18.9 ja 21.9 Pori Rugby järjestää myös rugbyn alkeiskurssin kaikille kiinnostuneille. lisätietoja tältä sivustolta tai Pori Rugbyn Facebookista.

 

You must be logged in to post a comment Login