Seinäjoki kaatui kotona!

By
Updated: heinäkuu 24, 2017

Pori Rugbyn miestenjoukkue palasi pelitauolta 22.7 kun kotiavauksessa vastaan asettui Seinäjoki. Yli kuukauden pelitauon aikana oli ollut aikaa harjoitella ja parannella mustelmia. Niinpa Porilla olikin pelissä täysi kokoonpano eli 23 pelaajaa. 23 pelaajan täysi nippu on aika harvinainen saavutus Suomen peleissä, ainakin pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Porilla oli viimeksi täysi nippu asettaa peliin toukokuussa 2014 SM-sarja avauksessa. Valmennuksella olikin ennen peliä positiivinen ongelma: miten saadaan kaikille peliaikaa häiritsemättä oman pelin rytmiä liikaa? Tämä ongelma kuitenkin hoidettiin ja Pori nappasi lopulta selvän voiton Seinäjoesta lukemin 56-15.

1.puoliaika

Kotijoukkue lähti kovalla sykkeellä peliin heti alusta. Pallon hallinta oli lähes yksinomaan porilaisilla ja Seinäjoki joutui puolustamaan oman 22metrin alueensa sisällä lähes koko ensimmäisen 20minuuttia. Pisteiden teko oli kuitenkin vaikeaa. Osaksi tämä johtui porilaisten viime hetken herpaantumisista kun olisi pitänyt painaa pallo nurmikkoon, mutta Seinäjoelle on myös annettava tunnustusta todella hyvästä puolustamisesta. Harva joukkue kuitenkaan kestää kovaa painetta oman tryviivan tuntumassa pitkään, ja huonon purkupallon seurauksena Porin fullback Ise Iduoze pääsi juoksemaan laidasta maalialueelle tehden pelin ensimmäiset pisteet. Pori jatkoi painostustaan ja kokenut numero 8, Markus Helmle, teki kovan juoksun scrumin pohjalta, lisäten kotijoukkueen pistesaldoa. Pian tämän jälkeen Porin sentteri, Eero Järvinen, runttasi keskeltä sisään ja lisäpisteiden onnistuessa Pori oli siirtynyt 17minuutin kohdalla 17-0 johtoon. Sitten kävi niin kuin usein ennenkin Porin peleissä, se kuuluisa hyvän olon tunne iski. Seinäjoki pääsi porilaisten pallon tiputtelun ansiosta hyökkäämään, ja alun hyökkäyskiima oli ilmeisesti saanut kotijoukkueen uskomaan ettei tässä pelissä tarvitse puolustaa ollenkaan. Seinäjoki pääsi näin todella helposti tekemään pelin ensimmäiset pisteensä, 17-5. Muutama tiukka sana kapteeni Risto Peltomäeltä ja Pori tarrasi pelistä uudelleen kiinni tämän pienen työtapaturman jälkeen. Seinäjoki painettiin taas omalle puoliskolleen ja puoliajan 20 viimeisen minuutin aikana Pori teki taas 17 pistettä, Peltomäen itse tehdessä kaksi ja pelaajavalmentaja Jono Kyffinin tehdessä yhden. Näin puoliajalle päästiin hyvässä 34-5 johdossa.

 

2.puoliaika

Toisella puoliajalla Porin meno hieman rauhoittui ja laajaa vaihtopenkkiä päästiin käyttämään. Pisteitä kuitenkin tipahteli tasaiseen tahtiin Porin laariin. Hämeenlinnasta Poriin muuttanut Santtu Salmen teki vahvoja juoksuja koko pelin ajan, ja lopulta Santtu saikin ansaitsemansa tryn vahvan juoksun päätteeksi. Kapteeni Peltomäki viimeisteli hattutemppunsa toisen puoliskon alussa hienon up-and-under kuvion päätteeksi. 50 minuutin kohdalla alkoi sitten vaihtoruletti ja tulokas Jesse Ojala meinasi tehdä ensimmäisen trynsa vain 30 sekunnin kentälläolon jälkeen. Harmittavasti syöttö tuli sen verran jalkoihin, että eka try jäi seuraavaan kertaan. Pisteahnas pelaajavalmentaja Jono Kyffin ei kuitenkaan tätä virhettä tehnyt, vaan lisäsi armotta Porin pistesaldoa. Tässä vaiheessa urheasti taistellut Seinäjoki rupesi jo hieman väsymään. Porin vaihtoruletti sekoitti kuitenkin peliä sen verran, että pistetehtailu toisella puoliskolla jäi vähäisemmäksi kuin ekalla, ja Seinäjoki pääsi lopussa hieman kaunistelemaan numeroita. Lopputulos 56-15 Porille.

Vaikka Porilta puuttui tästä pelistä muutama kokenut runkopelaaja, niin peliesitys oli silti kokonaisuudessaan hyvä, vaikka ehkä muutama try jäi tekemättä ja Seinäjoki sai pisteensä hieman halvalla tavalla. Täyden 23 pelaajan kokoonpanon kasaan saaminen oli hieno saavutus ja uudet pelaajat myös täyttivät paikkansa todella hyvin. Porin riveissä debyyttinsä teki peräti 5 pelaajaa, joista ainoastaan Linnan kasvatti Santtu Salmen ja Ranskan apu Tibo La Reuch ovat aikaisemmin pelanneet. Täysin uusina mukana melskasivat Juha Harrivaara, Harri Hursti ja Jesse Ojala. Erityismaininnan ansaitsee kuitenkin Eeti Koskinen, joka pelasi täysin oudolla pelipaikalla ja nappasi parhaan pelaajan palkinnon.

Porin pisteet: Risto Peltomäki 3try, 3conv, Jono Kyffin 2try, Ise Iduoze 1try, Eero Järvinen 1try, Markus Helmle 1try, Eeti Koskinen 1try ja Santtu Salmen 1try.

Paras pelaaja: Eeti Koskinen

DOD: Jono Kyffin

Seuraavaksi rugbya pelataan Porissa 19.8 ja silloin onkin todellinen superlauantai! Porin miehet pelaavat Vaasaa vastaan ja naiset pelaavat kauden ainoan kotipelinsä Hämeenlinnaa vastaan. Lisäksi Seinäjoki ja Ahvenanmaa pelaavat ottelunsa Porissa lyhentääkseen pelimatkan pituutta.

 

You must be logged in to post a comment Login